Свет

Давос: Трансформација на глобалните финансии

Појавата на нови технологии и зголемувањето на геополитичките тензии, првенствено помеѓу Кина и Америка, има масовна, темелна и радикална реконструкција на глобалната финансиска индустрија како една од последиците. Се повеќе и повеќе прашања се слушаат […]

Вести

Премиерот Заев на трибина „Забрзување на долгорочниот развој на Западен Балкан“ во Давос: Да му дадеме на светот еден нов Балкан во кој нема конфликт, туку само соработка

Како дел од програмата на Светскиот економски форум во Давос, Швајцарија, денеска се одржа дебатата „Забрзување на долгорочниот развој на Западен Балкан“, на која свое учество имаше и Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран […]