Македонија

Димитров: Македонија кон средината на 2019. и формално членка на НАТО, ако се оди како треба

Лондон, 12 јули 2018 – Македонија кон средината на следната година може и формално да стане 30. земја-членка на НАТО, доколку сите други процеси се одвиваат како што треба. Ова го порача шефот на македонската дипломатија […]