Власт

Костадинов: За прв пат навреме и неселективно исплатени се зголемени субвенции за тутунот

Владата преводена од СДСМ продолжува со водење на успешни политики и преку конкретни мерки покажува што значи вистинска грижа за граѓаните, за земјоделците и нивниот труд. За прв пат навреме и неселективно исплатени се зголемени субвенции за […]

Издвојуваме

Исцрпени се средствата за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети

Во врска со Јавниот оглас за надоместување на дел од трошоците за купување печки на пелети во домаќинствата за 2018 година, Ве информираме дека заклучно со денешниот ден, 21.02.2018 година, средствата  предвидени предвидени во Буџетот […]

Вести

СДСМ: Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денес изнесува 217.5 денари – зборот е збор

Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата 2017 година. Зборот е збор. Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво. За втора класа, […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и министерот за земјоделие Љупчо Николовски се вистинска временска непогода за македонското земјоделие

СДСМ и министерот за земјоделие Љупчо Николовски се вистинска временска непогода за македонското земјоделие.  Дијалогот со земјоделците не постои, ниту министерот ниту неговиот заменик не се појавени  помеѓу земјоделците. Земјоделците за не цела година ја […]