Став

СТАВ: Чистата препорака од ЕУ (веќе имавме такви) е добиена само на основа на цврстите ветувања за промена на името

Чистата препорака од ЕУ (веќе имавме такви) е добиена само на основа на цврстите ветувања за промена на името, а никако за некакви си реформи. Впрочем, тоа денес го изјави Могерини. Да имаше некакви реформи, […]

Вести

Солза Грчева со отворено писмо до пратениците на Република Македонија

Новата политичката партија „Глас за Македонија“ им се обраќа на пратениците на Македонското Собрание, по повод претстојното ставање на гласање на Законот за употреба на јазиците: Народни избраници, За квалитетот на Законот за јазиците е […]

Вести

„ГЛАС за Македонија“ Солза Грчева основа партија

На 24 февруари, сабота (саатот и локацијата ќе бидат објавени деновиве) ГЛАС за Македонија ќе го прави Основачкото Собрание. Поради голем интерес за настанот, ги замолувам основачите кои потпишале изјави, како и сите заинтересирани да […]