Колумни

Проф. Силјановска: ДОЛГО ИМЕ, ПРОШИРЕН ПРЕДМЕТ, АСИМЕТРИЈА

Автор: Проф д-р Гордана Силјановска Давкова  Официјалниот назив на Преспанскиот договор е „КОНЕЧЕН ДОГОВОР ЗА РЕШАВАЊЕ НА РАЗЛИКИТЕ, ОПИШАНИ ВО РЕЗОЛУЦИИТЕ 817(1993) И 845(1993) НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ОН, ЗА ПРЕСТАНОК НА ВАЖНОСТА НА […]

Издвојуваме

(Видео) Професорката Силјановска со својата борба за заштита на Уставот на Република Македонија го заслужува орденот на Република Македонија!

Професорката Гордана Силјановска – Давкова е редовен професор на Правниот факултет “Јустинијан Први” при Универзитетот ” Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Имавме намера да ја претставиме целата нејзина биографија тука, на нашата страна, но […]

Вести

СИТЕ ДОКАЗИ ПРОТИВ НЕУСТАВНИОТ, КРИМИНАЛНИОТ И ШОВИНИСТИЧКИ Закон за употреба на албанскиот јазик!

Една од најактуелните теми во последниот период е Законот за употреба на албанскиот јазик. Предлагаме да ја гледате емисијата за да го чуете експертското мислење, поткрепено со факти и аргументи, на еден од најголемите експерти […]