Вести

Од СИЕР бараат повлекување на предлог-измените на Законот за минерални суровини

Синдикатот на индустрија, енергетика и рударство на Македонија (СИЕР) бара да се повлечат предлог-измените на Законот за минерални суровини. Синдикатот во денешното соопштение изразува загриженост за вработените во рудниците бидејќи усвојувањето на законските измени, како […]