Опозиција

ВМРО – ДПМНЕ со реакција на прес конференцијата на Оливер Ристовски

  СДСМ ја лаже и домашната и меѓународната јавност. Законите за реформи во судството не се усогласени со ВМРО-ДПМНЕ. Реформите во судството мора да бидат во согласност со препораките на Европската комисија и Венецијанската комисија. […]

Вести

Бесплатното болничко лекување беше уште една шарена лага на Зоран Заев

Почитувани, СДСМ или свесно ги лажеше граѓаните или се целосно неспособни да го реализираат ветеното. Резултатот на крајот е ист. Животот дојде за Зоран Заев и функционерите околу него, а граѓаните преживуваат. СДСМ и Зоран […]

Политика

СДСМ со реакција на прес конференцијата на Никола Мицевски од ВМРО-ДПМНЕ

За разлика од времето кога ВМРО-ДПМНЕ парите од скапите и нетранспарентни задолжувања расипнички и криминално ги трошеше на барок, споменици и луксуз, Владата предводена од СДСМ преку одговорно управување со јавните финансии ја стабилизира економијата […]

Политика

Реакција од СДСМ по соопштението на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека Владата предводена од СДСМ се грижи за тутунарите и го развива земјоделството Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека Владата предводена […]

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ имаше 11 години да ја реконструира Универзална сала, но наместо тоа потроши милиони евра за лажен барок  

  Доколку ВМРО-ДПМНЕ навистина се грижеше за Универзална сала, за 11 години колку што управуваше со Владата и со Град Скопје ќе го реконструираше овој објект од значење за градот и граѓаните. Но наместо тоа […]

Вести

Планот за економски раст на Владата предводена од СДСМ дава резултати, се реализираат 8 нови инвестиции со над 1.500 работни места

Планот за економски раст на Владата предводена од СДСМ дава резултати. Уште една добра вест за граѓаните. Осум нови странски компании започнуваат реализација на своите проекти за инвестирање во Република Македонија. Станува збор за инвестиции […]

Вести

СДСМ: Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денес изнесува 217.5 денари – зборот е збор

Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата 2017 година. Зборот е збор. Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво. За втора класа, […]

Политика

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање ќе присуствува на два настана во Црна Гора

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, ќе престојува во Подгорица, Црна Гора во периодот од 7-9 февруари. Во среда, на 7 февруари заменик министерот Макрадули ќе учествува на средба на претставници […]

Вести

Фотографии од црквата „Свети Ѓорѓија“ од 2016 година јасно покажуваат како ВМРО-ДПМНЕ се грижеше за културното наследство

Колку ВМРО-ДПМНЕ навистина се грижеше за црквата „Свети Ѓорѓија“ доволно покажуваат фотографиите во прилог, направени во октомври 2016 година, на кои јасно се гледа дека црквата има активни пукнатини поради лизгањето на теренот по проблематичните […]

Вести

Повисоки плати за целокупниот персонал вработен во АРМ, Владата предводена од СДСМ инвестира во Армијата

Владата предоводена од СДСМ одговорно, отчетно и домаќински продолжува да ги остварува зацртаните мерки од Планот за живот што обезбедуваат повисок животен стандард за сите граѓани. Министерството за одбрана започна со исплата на повисоките плати, […]