Култура

На Свети Трифун Владо Јаневски ќе одржи концерт во Кавадарци

Чествувањето на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун, во Кавадарци оваа година ќе започне во 11 часот и 40 минути со културно уметничка програма на градскиот плоштад, како вовед во традиционалното закројување на виновата лоза […]