Вести

Шилегов на изборен митинг на ДС од Србија со поддршка за Шутановац

Потпретседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов вечерва се обрати на првата конвенција за изборите за Град Белград на коалицијата „Да го ослободиме Белград“ предводена од Демократската странка (ДС) […]

Вести

Шилегов: Изградбата на 95 фасади стопирана

Петре Шилегов, Градоначалникот на Скопје, на, а по повод 100 дена мандат, рече дека е стопирана изградбата на 95 барокни фасади. Шилегов посочи дека со пренамена на средствата кои беа предвидени за Скопје 2014, започнаа интензивни активности […]

Вести

Градоначалникот Шилегов не дозволи покачување на цената на водата во Скопје

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, на денешната петта седница на Советот на Град Скопје, ги повлече од дневен ред предлог-одлуките со кои беше предвидена промена на цената на водата во Скопје. Станува збор за три […]