Вести

МОН: Ревидиран списокот за лектири за основното образование од второ до деветто одделение

Како што добивме информација од Министерстврото за образование и наука списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со интересите на учениците, односно да го поттикне и зголеми интересот за книгата […]

Вести

МОН: Рокот за пријавување за државната награда „Гоце Делчев“ е до 15 март

Министерството за образование и наука на Република Македонија информира дека конкурсот за додeлување на државната награда „Гоце Делчев“ ќе трае заклучно со 15 март 2018 година. Со наградата „Гоце Делчев“, која се доделува за научна […]

Македонија

Дескоска и Перкс ја потпишаа Годишната програма за соработка со УНИЦЕФ

Денеска, министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска и претставникот на УНИЦЕФ, г. Бенџамин Перкс, ја потпишаа Годишната програма за соработка за 2018 година, која ќе биде остварена помеѓу Министерството за оразование и […]