Бизнис и економија

Консултации за Законот за јавни набавки со институциите

Се одржа јавна дебата со институциите за нацрт текстот за Законот за јавни набавки, со што завршува процесот на јавни консултации. Законот најдоцна треба да биде донесен во октомври и ќе почне да се применува […]

Вести

86 милиони евра од ЕБОР за реконструкција на 400 километри регионални и локални патишта

26 февруари 2018, Лондон – Преку 400 километри регионални и локални патишта ќе бидат реконструирани со средства во износ од 86 милиони евра кои Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и ги додели на […]

Вести

Реформи во јавните набавки – Закон за јавни набавки

Утре, 22.2.2018 година, со почеток од 11:00 часот, во Струга, во хотелот Мираж, министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски, ќе има свое обраќање на јавната дебата на тема “Реформи во јавните набавки со посебен осврт […]

Вести

Членството на Бранимир Јовановиќ во Левица – замрзнато

Президиумот на политичката партија Левица, на својата седница одржана на 26 јануари 2018 година, донесе одлука за изрекување мерка замрзнување на членството на Бранимир Јовановиќ – во јавноста познат како актуелен советник на Министерот за […]