Вести

ВИДЕО обраќање од Премиерот Заев: Македонија – земја на сите наши граѓани, тоа е патоказ за нашата иднина

  Законот за употреба на јазиците е сериозен придонес во градењето на концептот „Едно општество за сите граѓани“. Оваа наша и европска вредност, ја доби поддршката од мнозинството граѓани на последните парламентарни, но и на […]

Опозиција

Мицкоски ја прекинува теренската агенда и се враќа во Скопје поради ситуацијата со носењето на неуставниот закон за јазици!

Мицкоски денес требаше да оствари посета на комитетите и да се сретне со граѓаните од Босилово, Ново Село, да има средба со стопанственици од Струмица и редица други активности кои се дел од неговата теренска […]

Промо

Став: ГРАЃАНСКИ ВОДИЧ НИЗ  ЛАВИРИНТИТЕ  НА  НЕУСТАВНОСТА НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ 2018 (3 дел)

НЕУСТАВНОСТ БР 3: НЕМАЊЕ ПРАВЕН ОСНОВ ЗА ЗУЈ 2018 КАКО ПОСЕБЕН И СПЕЦИЈАЛЕН ЗАКОН ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ ОД АСПЕКТ НА ПРАВНАТА СИСТЕМАТИКА ( И  ПО РАМКОВНИОТ ДОГОВОР И ПО УСТАВОТ) Во воведот на ЗУЈ […]

Македонија

Николоски: Законот за употреба на јазиците е неуставен и раѓа нови поделби во општеството

Амандманите кои што ги поднесовме за законот за употреба на јазиците имаат цел, не се случајно поднесени.  Ние три пати пред да ги поднесеме побаравме да се формираат работни групи во кои ќе учествуваат претставници […]

Вести

СДСM: ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести, обидот да ги вовлекува собраниските служби во своите политикански игри за блокади е скандалозен

Центарот за комуникации со јавноста на СДСМ издаде соопштение во врска со обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ за фрлените амандмани: “ВМРО-ДПМНЕ параниочно шири лажни вести и конструкции, соочена со неуспехот на сопствените политики на поделби и омраза […]

Вести

Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ: Кому му сметаат амандманите на неуставниот закон за двојазичност?

“Некој од Собраниските служби вчера ги фрли амандманите на ВМРО-ДПМНЕ поднесени во врска со неуставниот закон за двојазичност. Кому му сметаат амандманите на неуставниот закон за двојазичност? Дали е ова организиран акт и колкумина се […]

Вести

СИТЕ ДОКАЗИ ПРОТИВ НЕУСТАВНИОТ, КРИМИНАЛНИОТ И ШОВИНИСТИЧКИ Закон за употреба на албанскиот јазик!

Една од најактуелните теми во последниот период е Законот за употреба на албанскиот јазик. Предлагаме да ја гледате емисијата за да го чуете експертското мислење, поткрепено со факти и аргументи, на еден од најголемите експерти […]

Македонија

СТАВ – Македонскиот јазик е фактор за интеграција во Македонија

Пишува Тодор ПЕТРОВ Бидејќи повторувањето е мајка на знаењето… Македонија е матична држава на Македонскиот народ, во која живеат делови на други народи со свои матични држави. Деловите на другите народи кои живеат во државата […]