Скопје

Шилегов: Мислиме на загадувањето и кога не е актуелно

Скопје, 27 јуни 2018  – Скопскиот градоначалник Петре Шилегов и главниот извршен директор на Цементарница Усје, Борис Хрисафов, денеска на отворениот ден на компанијата, на новинарите и на претставниците на невладините организации и граѓански здруженија […]

Вести

(ВИДЕО) Снимка од дрон: Загадувањето во Скопје

На подрачјето на Скопје состојбата со загадениот воздух е веќе под прагот на алармирање, извести Државниот инспекторат за животна средина на својата Фејсбук страница, повикувајќи се на податоците од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет […]