Култура

Книжевни средби во Прилеп и Битола со Елена Пренџова

Викендов, во двата најголеми града на Пелагонискиот регион, Прилеп и Битола, ќе се одржат книжевни вечери со поетесата и слемерка Елена Пренџова. Повод за гостувањето е излегувањето од печат на нејзината најнова книга и прва […]