Бизнис и економија

Алармантно: Пад во градежниот сектор за 61.1 % во споредба  со истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот јануари – март 2018 година, вкупната вредност на  договорените градежни работи во странство изнесува 775 469 илјади денари, што е за 61.1 % помалку во споредба  […]

Политика

СДСМ со реакција на прес конференцијата на Никола Мицевски од ВМРО-ДПМНЕ

За разлика од времето кога ВМРО-ДПМНЕ парите од скапите и нетранспарентни задолжувања расипнички и криминално ги трошеше на барок, споменици и луксуз, Владата предводена од СДСМ преку одговорно управување со јавните финансии ја стабилизира економијата […]