Храна

Дали знаете како да ги измиете пестицидите?

Дури и кај органски производи, според одредени студии, најдени се остатоци од пестициди и тоа до 11%. Значи, купувањето органски производи не секогаш е спасот од пестицидите. Сепак, овошјето и зеленчукот МОЖЕ да се измијат […]

Здравје

Д-р Митов за нивото на Д витаминот во крвта

На сликата, извадок од научна студија за нивото на витамин Д во крвта, по месеци. Јануари, февруари и март, вообичаено, се особено критични за ниски нивоа на витамин Д. Според некои научници, честите инфекции токму […]

Здравје

Проблеми со срцето?

Кога пред неколку децении Д-р Орниш и Д-р Еселстин тврдеа дека „запушени” крвни садови може да се „отпушат” само преку промени во исхраната и физичката активност (лајфстајл медицина) – малку кој им поверувал. Денес, и […]