Свет

Давос: Трансформација на глобалните финансии

Појавата на нови технологии и зголемувањето на геополитичките тензии, првенствено помеѓу Кина и Америка, има масовна, темелна и радикална реконструкција на глобалната финансиска индустрија како една од последиците. Се повеќе и повеќе прашања се слушаат […]

Вести

Зошто биткоинот е најочигледниот „балон“ во модерната историја?

Вредноста на биткоинот оваа година се зголеми за четири пати. Во почетокот на јануари вредеше околу 1.000 долари, во мај достигна вредност од 2.000 долари, во јуни надмина 4.000 долари, а во ноември изнесуваше околу 17.000 […]