Став

Проф. Ванковска: Страховлада!

Замислете неделната полициска интервенција со 36 шок бомби и солзавец фрлен дури и во ГТЦ да се случеше во време на Шарената револуција! Какви ќе беа реакциите на медиумите, НВО активистите и на странците? Ова […]

Став

Проф. Ванковска: П.С. Да додадам уште нешто важно: во Илинденското востание, колку што знам, Арнаутите учествувале ама како дел од аскерот. А да не зборувам за кољачките походи на Грците…

Кога користат евтини финти и прашуваат “Ако си за Македонија, како може да си против Илинденска Македонија” – одговорот треба да гласи ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Гоце загина брзајќи да го спречи Илинденското востание – па, нека […]

Став

Проф. Ванковска со прашање до Заев!

Заев не ги делел граѓаните кога ги вработувал. Па тогаш зошто не ја вработи мојата бивша докторантка: има два факултета, две магистратури, еден докторат и уште еден во изработка! И е невработена!!! Треба да ослободи […]

Вести

Билјана Ванковска: Законот за јазиците ќе остане запомнет како епитаф на (правната) држава во Македонија

Законот за јазиците, доколку биде донесен како што се најавува (а работите така стојат во моментов), ќе остане запомнет како епитаф на (правната) држава во Македонија: предложен и процесиран во флагрантно неправна постапка, со материјални […]

Став

СТАВ: Проф. Ванковска со интересно размислување за моменталната ситуација во Македонија

Ситуација во која се наоѓа Република Македонија со обидите на одредени политичари да ни го сменат идентитетот, предизвикува многу истакнати професори да изнесуваат мислења, ставови, анализи и очекувања на оваа тема. Нас ни остави впечаток […]