Вести

Презентиран планот 18 на Владата пред потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски

На барање на Заменик Претседателот на Владата на Р. Македонија Бујар Османи, беше реализирана средба со потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ Александар Николоски, координаторот на пратеничката група Драган Данев и советникот на претседателот за надворешна политика […]

Вести

Николоски: Корупцијата останува распространета во многу области

„Корупцијата останува распространета во многу области и продолжува да претставува сериозен проблем. Политичкото мешање останува ризик“.   „Се крие опсегот на користење на времените вработувања во јавната администрација што доведува до загриженост во однос на […]

Политика

Став: Николоски за бојкотот на Бујар Османи

По скандалот со бојкотот на Конференцијата посветена на Западен Балкан од страна на Бујар Османи се поставува сериозно прашањето кој и каква надворешна политика води? Дека нема координација одамна е јасно, кадрите на СДСМ и […]

Македонија

Николоски на самитот на ЦДИ: Мојата партија е под напад, постои цензура и супресија

Интегрален текст од говор на Александар Николоски, Потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ Ви благодарам многу Генерален Секретаре, Претседателе, Премиере Орбан, почитувани претставници на сите политички партии кои се тука. Благодарам за времето и можноста. Би сакал да […]

Политика

Став: Александар Николоски, во буџетот на Македонија за 2018 г има НУЛА денари за заштита и промоција на македонскиот јазик!

Во буџетот на Македонија за 2018 г има НУЛА денари за заштита и промоција на македонскиот јазик! Подолу е извадок од буџетските ставки на Министерството за култура. Иако Премиерот Заев на состанокот со претставниците на […]

Македонија

Николоски: Законот за употреба на јазиците е неуставен и раѓа нови поделби во општеството

Амандманите кои што ги поднесовме за законот за употреба на јазиците имаат цел, не се случајно поднесени.  Ние три пати пред да ги поднесеме побаравме да се формираат работни групи во кои ќе учествуваат претставници […]