Вработен во кафетеријата во Белата куќа позитивен на Ковид-19


САД издејствуваа согласност од Г-7 за ревизија на работата на СЗО - МИА

Вашингтон, 23 јули 2020 () – Претставниците на американската администрација се предупредени дека вработен во кафетеријата во Белата куќа е позитивен на Ковид-19.Кафетеријата е привремено затворена, а вработените преку електронска пошта се известени дека е мал ризикот од пренесување на новиот коронавирус поради превентивните мерки односно носењето рајкавици и маски.

– Нема причина за паника, се наведува во писмото испратено до вработените во Белата куќа.