Во Мадрид прекината вакцинацијата поради недостиг од вакцини


  Локалните власти во Мадрид објавија дека вакцинацијата против коронавирусот е прекината во текот на оваа и следната недела поради недостиг на вакцини.Властите ја прекинаа вакцинацијата за новите приматели на прва доза.

Досега во главниот град на Шпанија се вакцинирани околу 180.000 лица, а повеќе од 1,3 милиони граѓани во целата држава.