Во Италија во последните 24 часа од коронавирус починале 822 пациентиВо последните 24 часа во Италија од коронавирус починаа 822 лица, објави италијанското Министерство за здравство.Бројот на починати во последните 24 часа е поголем од претходниот ден, кога беа регистрирани 722 смртни случаи.

Во соопштението се наведува дека се потврдени 29.003 нови случаи, а вчера тој број беше 25.853.

Направени се 232.711 тестови, повеќе од вчера, кога биле направени 230.007 тестови.

Во Италија, од почетокот на пандемијата починале 52.850 лица, а заболеле 1.510.000.