Во Чешка скоро 10.000 новозаразени во последните 24 часа– Во последните 24 часа во Чешка се регистрирани 9.241 новозаразени и 225 починати од коронавирусот, соопшти денеска Министерството за здравство во Прага.


 

Од почетокот на пандемијата во Чешка се регистрирани вкупно 350.896 заразени и 3.654 смртни случаи од Ковид-19, меѓу население од 11 милиони жители.