(Видео) Објавена снимка пред Нотр Дам, луѓето бегаат од напаѓачот



 

На социјалните мрежи беше објавено видео по нападот во Ница во кој беа убиени три лица.

На видеото се гледа како луѓето бегаат од напаѓачот кај катедралата Нотр Дам.

J’étais présente juste avant les tout premiers coups de feu, un homme s’était réfugié dans #NotreDame puis de nombreux policiers sont arrivés, il a essayé de fuir hors de la #cathédrale et les policiers l’ont abattus. #Nice06 #attentat pic.twitter.com/irdBkQeHGW

— Emyllianna (@Emyllianna) October 29, 2020

„Бев присутна непосредно пред првите пукања, човекот се засолни во # НотрДам, потоа пристигнаа многу полицајци, тој се обиде да избега од # катедралата, а полицијата го застрела“, пишува покрај видеото.