Ураганот Зета предизвика прекин на електричната енергија во Њу Орлеанс


– Едно лице е повредено, а повеќе од 80.000 луѓе во Њу Орлеанс, кој број 400.000 жители, останаа без електрична енергија откако ураганот го погоди американскиот град.Ураганот Зета од втора категорија, со ветер со брзина од 170 километри на час го погоди Њу Ореланс, откако претходно помина преку јужниот брег на Лијзијана.

Според локалните власти едно лице е полесно повредено откако објект паднал врз него.