Трамп најави откуп на производи од домашни земјиделци заради снабдување на народните кујни


Трамп: 2021 ќе биде феноменална година - МИА

Вашингтон, 10 мај 2020 () – Претседателот на САД Доналд Трамп најави дека од следната недела државата ќе почне да купува млеко, месо и други производи од домашните земјоделци во вредност од три милијарди долари, бидејќи расте невработеноста и многумина се принудени да одат во народните кујни.„На почетокот на следната недела, САД, по мој налог, од нашите земјиделци и фармери ќе купуваат млеко, месо и други производи во вредност од три милијарди долари за потребите на народните кујни“, напиша Трамп на Твитер.