Стејт департмент: Сеул повикан да го зголеми придонесот за трошоците на американските сили стационирани во земјата


– Соединетите Американски Држави и Јужна Кореја постигнаа начелен договор за нов аранжман со кој се повикува Сеул да го зголеми својот придонес за трошоците на американските сили стационирани во земјата, соопшти американскиот Стејт департмент.


 

„Договорот ја одразува посветеноста на администрацијата на Бајден за оживување и модернизирање на нашите демократски сојузи околу унапредувањето на нашата заедничка безбедност и просперитет“, изјави портпаролот на Стејт департментот.