Секој трет тестиран во Црна Гора позитивен на коронавирус 

Во последните 24 часа во Црна Гора се регистрирани девет починати пациенти и 619 нови случаи на коронавирус. Тестирани се 1.777 лица.

Вкупниот број на активни случаи е 9.867. Повеќето нови пациенти се од Подгорица – 317.

Од почетокот на годината, вкупниот број на регистрирани случаи на коронавирус е 28.392.

Вкупниот број на смртни случаи поврзани со Ковид-19 од почетокот на јуни е 396, а од почетокот на годината 405.