Русија успешно тестирала хиперсонична ракета „Циркон“


– Русија успешно тестираше хиперсонична ракета „Циркон“ во Белото Море, која, откако прелетала 450 километри, погодила цел во Баренцовото Море, соопшти денеска руското Министерство за одбрана.– За време на летот, ракетата разви брзина поголема од осум маха, истакна Министерството.

Хиперсоничната крстосувачка ракета „Циркон“ за првпат беше тестирана на почетокот на октомври.