Русија може да ја нападне Украина во секој момент, изјави портпаролката на Белата куќа


Белата куќа денеска соопшти дека Русија е подготвена за потенцијален напад врз Украина што би можел да се случи „во секој момент“ и предупреди дека одговорот на САД ќе ги вклучи сите опции.


 

– Ниту една опција не е надвор од масата, изјави секретарот за печат Џен Псаки на прес конференција, предупредувајќи на „екстремно опасна ситуација“.

– Сега сме во фаза кога Русија во секој момент може да изврши напад врз Украина, нагласи Псаки.