Путин: Русија е подготвена да обезбеди вакцина за други земји


Рускиот претседател Владимир Путин денеска им порача на лидерите на Г20 дека Русија е подготвена да ја обезбеди својата вакцина Спутник V на другите земји на кои им е потребна.Русија, исто така, ја подготвува својата втора и трета вакцина, истакна Путин.

Тој додаде дека создавањето портфолио на вакцини е заедничка цел.