Прв случај на новиот вид на коронавирус во Францијаript>


 

Првиот случај на новиот вид на коронавирус идентификуван во Јужна Африка е откриен во Франција, соопшти денеска француското Министерство за здравство.

Јужноафриканскиот вид, како и британскиот, е полесно пренослив.

Новиот вид на коронавирус е потврден кај маж кој се вратил од Јужна Африка и живее во департманот Горна Рајна, во близина на границата со Швајцарија, наведе министерството.