Повеќе од 30 убиени во судир на сточари на границата меѓу Судан и Јужен Судан– Најмалку 32 лица се убиени денеска во напад на наводни крадци на стока во еден пограничен регион за  кој спорат Судан и Јужен Судан, бидејќи е богат со нафта.
Покрај 32-та мртви, вклучувајќи и жени и деца, ранети се уште 24 лица, додека 15 се грабнати, меѓу кои има и деца, за француските медиуми изјави Коул Алор Куаол, главен администратор на регионот Абјеи.
Тој додаде дека во текот на нападот биле запалени и 20 куќи.


Вести

Владата одобри организација на продолжен престој на учениците во основните училишта

Владата на денешната 7-ма седница одобри организација на продолжен престој на учениците во основните училишта за одделенијата кои ќе започнат настава со физичко присуство, со препорака продолжениот престој да се организира и реализира со ученици […]

Вести

Спроведување на Јанкулоска е надвор од законската процедура, смета адвокатка Алексиќ

– Адвокатка на Гордана Јанкулоска, Сања Алексиќ  денеска пред новинарите изјави дека спроведување на Јанкулоска е надвор од секоја законска процедура од причина што таа е оневозможена  да  побара одлагање на издржувањето на казната по било кој друг […]

Бизнис и економија

Онлајн дискусија: За ефективни министри потребни се интегритет, работа и тим и вложување во администрацијата

– Три елементи се клучни за да понудиме резлтат во која било област што ја работиме – интегритет, работа и тим, потребно е и чувство дека како Министерство за одбрана сме дел од еден тим кој […]