На железничката станица Брокштет во Германија маж со нож усмртил повеќе патници

zheleznichka stanica germanija

На железничката станица Брокштет во Германија, непознат напаѓач со нож нападнал патници, при што се убиени повеќето од нив.
Како што јави РТЛ, според првичните информации, покрај загинатите, извесен број патници се тешко повредени.

Напаѓачот е уапсен, а железничкиот сообраќај ќе биде затворен до завршување на полициската истрага. Засега нема информации за точниот број на жртви, за напаѓачот или мотивот за злосторството.

Facebook
Twitter
LinkedIn