Лидерите на ЕУ постигнаа договор за планот за закрепнување



Меркел и Макрон бараат од ЕУ подобро да се подготви за следната пандемија на коронавирусот - МИА

Брисел, 21 јули 2020 () – Лидерите на ЕУ постигнаа договор за планот за закрепнување и повеќегодишниот заеднички буџет во износ од 1.824 милијарди евра за периодот од 2021 до 2027 година.