Кина вакцината против Ковид-19 ќе ја направи „глобално јавно добро“


Пание-Рунахер: Неприфатливо е „Санофи“ вакцината против Ковид-19 прво да и ја даде на САД   - МИА

Пекинг, 7 јуни 2020 ()  – Вакцината против коронавирусот Кина ќе ја направи  „глобално јавно добро“,  изјави кинескиот министер за наука и технологија.

На прес-конференција во Пекинг тој кажа дека Кина ќе ја зајакне меѓународната соработка доколку може да развие вакцина против коронавирусот.

-Кина ќе ја направи вакцината глобално јавно добро кога таа ќе биде подготвена, рече тој.

 


ДКСК отвора предмет за паричната помош за здруженијата и фондациите за справување со кризата од коронавирусот - МИА
Вести

ДКСК отвора предмет за паричната помош за здруженијата и фондациите за справување со кризата од коронавирусот

Скопје, 10 јули 2020 () – Државната кмоисија за спречување корупција на денешната седница одлучи да отвори предмет за владината парична помош на здруженијата и фондациите како дел од мерките за справување со кризата од […]

Вести

Новозаболени 205 лица од Ковид, починати шестмина, 336 оздравени

– Највисоки бројки на новозаболени регистрира денеска Министерството за здравство. Во последните 24 часа евидентирани се 205 нови случаи од кои повторно најмногу во Скопје. Оздравени се 336 пациенти, а починати се шест пациенти. Тројца починати […]

Можно е преземање мерки на границите за соседите при влез во државата - МИА
Вести

Владата изработи насоки за влез и транзит низ земјава за државјани на Србија, Косово, Црна Гора и БиХ

Скопје, 10 јули 2020 () – Владата на предлог на Министерството за внатрешни работи во соработка со министерствата за здравство и за надворешни работи изработи насоки за начинот на транзит и на регулиран привремен или […]