Кина: Првпат од април повеќе од 100 новозаразени со Ковид-19


Кина: Првпат од април повеќе од 100 новозаразени со Ковид-19 - МИА

Пекинг, 31 јули 2020 () – Првпат од април оваа година во Кина се регистрирани повеќе од 100 новозаразени лица со коронавирус и тоа два дена по ред, соопшти Националната здравствена комисија.


 

Од вкупно 105 новозаразени случаи, 102 биле локално инфицирани, а Комисијата потврдила и 21 асимптоматски заразени, кои не се вбројуваат во евидентираните случаи.