Италијанките се платени 60 отсто помалку од машките колеги 

Италијанките се платени 60 проценти помалку од своите машки колеги, покажува новото истражување на Министерството за економија за разликите во платите меѓу половите.

Просечната плата на жените во Италија изнесува 59,5 отсто од вкупниот приход на мажите, се наведува во извештајот, кој го претстави подсекретарот за економија, Сесилија Гвера, во парламентарниот одбор за буџет, пренесе Анса.