ЕУ подготвува проект за реформирање на СЗО 

Европската унија составила пакет предлози за реформа на Светската здравствена организација (СЗО), предвидувајќи зголемена транспарентност на механизмот за соработка со земјите-членки. Ова го објави „Ројтерс“ повикувајќи се на нацрт-документот.