Една година по провокацијата на Трамп, Грета Тунберг му врати: Смири се, ДоналдПо една година, шведската активистка за животна средина, Грета Тунберг, му врати на американскиот претседател Доналд Трамп за неговиот коментар дека таа мора да работи на проблемот со контролата на гневот и да олади, така што му напиша дека тој ќе мора да се смири.So ridiculous. Donald must work on his Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend! Chill Donald, Chill! https://t.co/4RNVBqRYBA

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 5, 2020

Коментирајќи го твитот на Трамп во кој тој напиша дека треба да се запре броењето на гласовите, Тунберг напиша дека тоа е глупаво и дека ќе мора да работи на неговиот проблем на контрола на гневот.

„Смешно. Доналд треба да поработи на својот проблем со контролата на гневот, а потоа со пријателите да гледа добар старомоден филм. Олади, Доналд, олади“, Тунберг напиша скоро идентични зборови што Трамп и ги испрати минатата година.