Десетици деца се евакуирани од Авганистан без нивните родители


– Најмалку 69 авганистански деца се евакуирани во странство без нивните родители, пишува весникот „Авганистан тајмс“.


 

Според портпаролката на УНЕСКО во Авганистан, Ерве Луис де Лис, децата моментно се наоѓаат во различни земји, кои прават напори да им гарантираат безбедност и нивно спојување со родителите.

Де Лис објасни дека е тешко да се утврди точниот број на евакуирани деца од Авганистан.