Британскиот премиер ја отфрли можноста за предвремени избори


Британскиот премиер Борис Џонсон во средата ги отфрли повиците на лабуристичката опозиција за распишување предвремени општи избори, откако повеќе од дваесет министри ја напуштија неговата влада.


 

– Навистина не мислам дека некој во оваа земја сака сега политичарите да се занимаваат со изборно организирање, рече тој пред комисијата на пратеници.  -И мислам дека треба да продолжиме да им служиме на нашите гласачи и да се занимаваме со прашањата за кои тие се грижат.