Бил Клинтон отпуштен од болницаript>

Поранешниот американски претседател Бил Клинтон во придружба на неговата сопруга, поранешната државна секретарка Хилари ја напушти болницата во Калифорнија.  Клинтон беше хоспитализиран на 12 октомври откако беше на собир на неговата фондација во Калифорнија.  Бил Клинтон (75) беше претседател на САД од 1993 до 2001 година.