Здравко Савески: СИСТЕМОТ Е ГНИЛ! И не само во политичката сфера.


СИСТЕМОТ Е ГНИЛ! Системот овозможува само корумпирани политичари да ја водат државата. Зошто на власт се Бранковци, Љубчовци, Грујовци, Заевци? Зашто системот тоа го наметнува! Или ќе играш по корумпирано или ќе те сотрат!

СИСТЕМОТ Е ГНИЛ! И не само во политичката сфера. Гнил е во политичката сфера, зашто е гнил во економската сфера. Капиталистистите ја корумпираат политиката, овозможувајќи со своите валкани пари да не’ владејат само такви фаци како Бранко, Љубчо, Грујо, Заев. Економскиот систем е гнил, зашто не може преку трудољубивост да обезбедиш ништо повеќе од живуркање, цел живот ќе работиш за да го отплатиш станот купен на кредит. А за нешто повеќе од крпење на животот, економскиот систем, гнил до коска, не бара трудољубивост, бара крадење и искористување на другите луѓе.

 


Вести

После седум години отворен главниот автопат во Сирија

Сириската армија денеска отстранува барикади и ја отвора главната сообраќајница што ги поврзува двата најголеми града, Дамаск и Алепо. Државните медиуми јавија дека откако почна сириско-руската офанзива минатиот декември, автопатот М5 беше е под целосна […]

Вести

Макрон со сериозен коментар за преговорите со Скопје и Тирана?

Некои членки на ЕУ велат дека треба да отвориме преговори со Албанија и Македонија, но голема хипокризија е што потоа нагласуваат дека тие држави не се способни за членство уште 10-15 години. Тоа не е […]