Тамара Јованов: Се попишавте на наместен попис? Еве што овозможивте самите, со своето учество!


Се попишавте на наместен попис?
Еве што овозможивте самите, со своето учество!
Бројката на Македонци никогаш не беше битна.

 

 

Да го криеја ова, да кажеш не’ прелажале. Тие самите ова јавно го кажуваа постојано пред и за време на пописот и отворено работеа за оваа цел.
Да го бојкотираа сите Македонци пописот, сега ќе го немаше циркусот.
Сам шо ќе си направиш, никој не може да ти направи!