Тамара Јованов: Сака протест, ама по можност да не го организира, а ако му ќефне дента, можеби ќе дојде

tamara jovanov 2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Сака протест, ама по можност да не го организира, а ако му ќефне дента, можеби ќе дојде.
Сака револуција, ама он не е член на партија, но ќе навива на фб за тој што ќе проба да ја организира.
Сака држава без криминал, ама он не гласа, оти што може да се смени со гласање, што не може со НЕгласање?
Сака чиста околина, ама не би да оди на протести и трибини за екологија, оти шо се сменило некогаш со протести, поарно е да се седи дома, а има он и работа.
Сака промени, ама по можност друг да ги смисли, да се избори, да ги организира, имплементира, да гласа… а он е тука да тапша по рамо.

Е на овој тип, ако не му погодиш, тогаш за ништо не те бива и најдобро според него е сите да си одиме од државата (он е веројатно веќе и заминат).
Другари, не е лошо еднаш веќе да сфатите дека ВИЕ самите сте промената!
Види колку самиот придонесуваш за неа, да знаеш дека толку и ќе ја имаш!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Можеби ќе ве интересира: