Тамара Јованов: Како се тргнати работите, наскоро работниците ќе им прават интервјуа за работа на газдите

Како се тргнати работите, наскоро работниците ќе им прават интервјуа за работа на газдите.

Додека газдите си го гледаат својот ќар и профитот, молчејќи за скоро сите ужаси кои ни ги сервираат разни власти, од страв да не им се налутат па да ги казнат, или затоа што животот им е супер комотен како резултат на трудот на работниците, овие вториве мораат да мислат како да преживеат со минималците, работејќи по 10 до 12 саати (сега веќе и без греење во зима) и не можат да си ги видат децата, а камоли нешто повеќе.

Повеќе од сигурно е дека наскоро нешто значително ќе треба да се промени, а меѓудругото, газдите ќе мора да се откажат од дел од профитот за да платат повеќе за привлекување работници кои се’ помалку ги има.
Оваа лекција е вредна за сите: Кога молчиш за ужасот заради лична корист, по извесно време ужасот ќе ти тропне на врата и ќе си наплати дебело!

Сега, џабе се плачките по медиуми. Ќе треба да си го платите молчењето и учеството во ужасот.
Работниците се пред се’ луѓе, а не ваши алатки за богатење.

Кога ќе научите да ги почитувате и цените, како себеси, тогаш ќе има промена во приказната.
Пс. Газди се оние кои ќе се препознаат во приказната, а воопшто не се малку!
Чест на исклучоците, кои знам дека ги има и ми е мило што го знам. Сепак се само исклучоци, за жал!

Facebook
Twitter
LinkedIn