Солза Грчева: Иако се згази на народната волја, овој ден останува наш капитал30-ти септември, денот на народниот референдум на кој македонскиот народ го кажа, многу јасно и гласно, своето историско “не“ за Северна! Покажавме цврстина и сплотеност.
Иако се згази на народната волја, овој ден останува наш капитал, наша историска влезница во процесот кој мора да следи.
Овој референдум е истовремено и моќна правна алатка за следната влада.
ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ!