Солза Грчева: Џамијата во Охрид е речиси готова


Џамијата во Охрид е речиси готова. Од здружението Совест дадоа сто аргументи против оваа и сите дивоградби. Само малоумници и криминалци носат закони за “легализација на дивоградби“. Во уредени држави, не постои таков збор воопшто.
Всушност, како што еднаш напишав, имаме цела држава дивоградба. Како што легализираат дивоградби отпосле со закон, така се обидуваат да ја легализираат и вештачкава административна област без македонски народ.
Не треба да се заметува, туку да се разнесе ова зло во парчиња, па да се гради на нови темели.
Ајде, време е за предвремени избори.