Синоличка Трпкова: Зад таквиот “интегритет” секогаш ќе стои агенда и поврзаност со своето стадо…

Зад интегритетот на човекот не стои никаква организација, колку и да е напредна, праведна, заштитна, а камо ли партиски обоена. Зад таквиот “интегритет” секогаш ќе стои агенда и поврзаност со своето стадо. Зад интегритет стои индивидуа што мисли со своја глава и не се пикнала во скут на ниедна група, односно успеала секогаш да зборува од свое име и да ризикува кариера и семејство заради неприпадност, непоткупливост и нескршливост. Тие луѓе најчесто одбивале функции, давале оставки без да се фалат и да се чукаат во гради. И тие луѓе кога ќе дојдат на функција ќе останат исти, како и претходно. И никој нема да ги пофали или поддржи за тоа што ќе останат независни и доследни на човечното и правичното (онолку колку умееле). Попрво ќе бидат исплукани, зашто нема да мафтаат со магионичарски стапчиња за роднините, колегите, пријателите, претпоставените, групите…Оди па биди тоа во земјава ако можеш.


Вести

За победа во прв круг потребни 904.066 гласови, во вториот 723.253

Денеска се одржува првиот круг од претседателските избори. На изборите право на глас имаат 1.808.131 избирач, кои можат да изберат меѓу тројца кандидати Блерим Река, Гордана Силјановска-Давкова и Стево Пендаровски. Во првиот круг победник може да […]

Вести

Отворена телефонска линија кај Омбудсманот за пријавување повреди на избирачко право

Граѓаните денеска на денот на одржувањето на првиот круг од Претседателските избори 2019, и предвремените избори за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново Село ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право […]

Вести

Граѓаните го избираат петтиот претседател, прв на Република Северна Македонија

Во Република Северна Македонија денеска се одржува првиот круг од шестите претседателски избори. Во претседателската трка се кандидатот на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски, на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Гордана Силјановска-Давкова и Блерим Река, кој е поддржан од […]